Kom je een nachtje slapen of kom je een dagje spelen?

Hoe gaat dagopvang in zijn werk?

Dagopvang

Het kan zijn dat u door omstandigheden of activiteiten het wenselijk vindt dat u hond(en) naar de dagopvang gaan. Het is echt wel spannend om gebruik te maken van een dagopvang de eerste keer. Je weet niet hoe je hond(en) erop reageren en hoe hij of zij de dagopvang ervaart. Dat is heel begrijpelijk. Het is daarom verstandig om deze website uit te pluizen en al het beeldmateriaal te bekijken (denk daarbij ook aan de foto s op facebook, instagram en onze tiktok filmpjes). Indien u het prettig vindt is het ook mogelijk om een afspraak te maken voor een rondleiding tijdens de openingstijden, buiten de vakanties om. Zo kan u ook ervaren of het u een goed gevoel geeft. Dan is het eigenlijk heel simpel of het doen of een andere oplossing bedenken. Er zijn een aantal mogelijkheden voor de dagopvang die we graag willen toelichten.

Incidentele dagopvang.

Het kan zijn dat u door omstandigheden of activiteiten het wenselijk vindt dat u hond(en) naar de dagopvang gaat. U komt dan in de ochtend uw hond(en) brengen tussen 07.30 uur en 08:15 uur. Eind van de middag tussen 16:30 en 18:00 uur haalt u weer een blije hond(en) op. U draagt zorg dat het paspoort, met de geldige entingen, deze dag in ons bezit is. Mocht u hiervan gebruik willen maken dan is het mogelijk om via de button “Kom je een nachtje slapen of kom je een dagje spelen?” de dagopvang aan te vragen.

Strippenkaart.

Het kan ook voorkomen dat u structureel gebruik wil maken van dagopvang bijvoorbeeld door werkzaamheden buitenshuis. Wat is er dan fijner voor u viervoeter(s) om dan in gezelschap te zijn van soortgenoten en vaste bekenede verzorgers! U kan dan gebruik maken van een strippenkaart. Deze kaart met 10 of 20 strippen is gedurende 3 maanden geldig vanaf de 1e strip. Tijdens de vakantie periodes bent u verzekerd dat er een plekje is overdag en daarnaast geeft het ook een leuke korting. U draagt zorg dat bij de eerste keer het paspoort met de geldige entingen meegenomen wordt en bij herhaalvaccinaties. Zo zijn wij in de gelegenheid kopieën te maken van het  paspoort. U komt dan in de ochtend uw hond(en) brengen tussen 07.30 uur en 08:15 uur of tussen 10.00 uur en 11.00 uur. Eind van de middag tussen 16:30 en 18:00 uur haalt u weer een blije hond(en) op. Mochten deze tijden niet wenselijk zijn, dan is het als stippenkaarthouder van de dagopvang mogelijk, om in overleg, gebruik te maken van de flexibele dagopvang.

Flexibele dagopvang (alleen bij gebruikers strippenkaart).

Mochten de vaste haal- en brengtijden structureel niet passend zijn, dan is het mogelijk dat u wordt geautoriseerd voor de deur die toegang geeft tot de dagopvang, wanneer u gereserveerd heeft. Dat geeft u de mogelijkheid te brengen en/of te halen buiten de vaste breng- en haaltijden (tussen 6.00 uur en 7.30 uur en tussen 17.45 uur en 19.00 uur).

Annuleren.

Het is mogelijk om 48 uur voor aanvang van de dagopvang deze kosteloos te annuleren. Daarna worden de volledige kosten van de dagopvang in rekening gebracht.

Dagopvang

De Gerelshoeve biedt dagopvang van Maandag tot en met Zaterdag het gehele jaar door. Daarbij zijn de Zondagen en enkele feestdagen in het jaar dat wij de eigenaren van onze gasten deze mogelijkheid niet bieden.
De honden gasten die welkom zijn, zijn honden die goed met soortgenoten kunnen. De meesten rassen zijn welkom, echter enkele rassen niet, omdat onze ervaring dit ons heeft geleerd. Het gaat hierbij om staffords, amerikaanse bulls, herders, pitbulls, dobbermanns en akita`s. Weet u niet zeker of wij u ras aannemen neem gerust eerst contact met ons op. Wij nemen intacte teefjes aan en ongecastreerde reuen tot 1 jaar, na het eerste levensjaar voor verblijf in het hotel, dient de reu gecastreerd te zijn (chemische castratie valt daarbuiten). Daarnaast is het voor ons belangrijk dat de hondengasten de dagopvang ervaren als neutraal of prettig en belangrijk is dat we de gasten aan kunnen raken en verzorgen.

Binnen verblijven
Als accommodatie bieden wij, binnen, ruime groepsverblijven die verschillen van grote. Waarbij de honden de mogelijkheid hebben om te liggen op de speciale orthopedische ligbedden die voorzien zijn van een fleece kleed. De binnenruimte is volledig voorzien van vloer verwarming in de winter en in de zomer van vloer koeling. Daarnaast draait er continu een mechanische ventilatie en wanneer het wenselijk is, is het ook mogelijk om via de airco extra te verwarmen/koelen of om de luchtvochtigheid naar beneden te brengen. De ruimtes zijn zo ingedeeld dat de verschillende behoeften in secties onderverdeeld worden zodat er een passende energie wordt gecreëerd voor elke gast.

Buiten verblijven
Er zijn zeven ruime buiten speelweides met kunstgras waarbij de mogelijkheid is om deze gedeeltelijk te overdekken als er behoeften is aan schaduw. Daarnaast maken we gebruik van verantwoord speelmateriaal waarbij we geen risico willen op verwonding of risico`s van de gasten.

Vaccinaties en behandeling van parasieten.

De entingen dienen genoteerd te zijn in het dierenpaspoort die tijdens het verblijf bij ons in bezit blijft. Bij strippenkaart gasten maken wie kopieën van het paspoort en dient deze alleen bij de eerste keer en na herhaalvaccinaties meegenomen te worden. Het niet meenemen van paspoort en/of niet aanwezig zijn van de geldige entingen heeft helaas de grote consequentie dat het gastdier weer meegenomen moet worden en niet bij ons kan verblijven.
Onderstaande entingen zijn verplicht. Mocht u na onderstaande informatie nog vragen hebben voel u vrij om contact met ons op te nemen:
Coctail: Deze enting wordt eenmaal in de 3 jaar gegeven. Het is een combi van verschillende ziektes (Hondenziekte, Hepatitis, Parvo). Allemaal ziektes die je echt niet wil bij je trouwe maatje. Het is mogelijk om een titerbepaling te laten doen bij de dierenarts om te kijken of de hond nog voldoende antistoffen in het lichaam heeft. Wij zijn erg voor titeren dus als de titerbepaling geldig is tot en met datum van vertrek is dat uiteraard helemaal in orde!
Kennelhoest: Deze enting wordt jaarlijks gegeven. Het is mogelijk om deze onderhuids of via de neus te geven. Wij adviseren u te overleggen met uw dierenarts wat de best passende wijze van enting is voor uw hond. Kennelhoest (wat is het toch een nare naam) is een besmettelijke Hondenhoest (BHH) en is een naam voor een veel voorkomende voorste luchtweginfectie bij honden. Het strottenhoofd en luchtpijp zijn vaak het hevigst ontstoken. Honden met BHH hebben vaak een harde hoest en kokhalzen regelmatig. Het wordt vaak omschreven als “Het lijkt alsof er iets in de keel zit”. Soms worden dieren met BHH heel erg ziek. Dit kan wanneer er bijvoorbeeld ook nog een longontsteking ontstaat. Dit zien we meer bij erg jonge honden en bij oudere honden.
Leptospirose/Ziekte van Weil: Deze enting wordt jaarlijks gegeven. Het is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. Deze bacterie komt in Nederland voor. Het veroorzaakt o.a. een ontsteking van de lever (geelzucht) en nieren. O.a. honden, ratten, runderen én mensen kunnen besmet raken. Geïnfecteerde dieren geven deze ziekte voornamelijk via de urine aan elkaar door maar ook mensen kunnen deze ziekte krijgen. Honden kunnen via het zwemmen in water, wat urine van ratten kan bevatten, besmet raken.
Parasieten: Volgens de richtlijnen dienen de huisdier(en) elk kwartaal behandeld te worden met een ontworming middel.

Voeding/medicatie en/of voedingssupplementen

De dagopvang gasten krijgen alleen voeding bij ons als ze jonger dan 6 maanden zijn en/of daar een medische reden voor is. Gelieve dit in een bakje mee te nemen zodat wij dit op het aangegeven tijdstip kunnen geven.

Mocht het noodzakelijk zijn dat er medicatie wordt gegeven tijdens de dagopvang is dit uiteraard mogelijk. Bij ontvangst zullen we vragen wat de frequentie en de dosis/hoeveelheid is en zo zullen wij het ook verstrekken tijdens het verblijf. Gelieve niet de medicatie of supplementen los mee te geven, wij willen weten wat de hond krijgt.

Wassen en/of trimmen en nagels verzorgen

Hoe prettig is het als je terugkomt van een dag bezigheden en je trouwe viervoeter(s) is ook bij de hondenkapper geweest en/of de nagels zijn geknipt! Het is mogelijk om hondengast (en) tijdens hun dagopvang te wassen, ontwollen, knippen en/of plukken. Daarnaast een manicure behandeling is ook prettig! Geef het gerust aan bij het maken van de boeking en/of bij het brengen van het gastdier(en) en wij dragen zorg dat voor het moment van vertrek de welness wordt geboden.