Kom je een nachtje slapen?

Hoe gaat logeren in zijn werk?

Het is echt wel spannend om gebruik te maken van een hotel de eerste keer. Je weet niet hoe je kat(ten) erop reageren en hoe hij of zij de logeerpartij ervaart. Dat is heel begrijpelijk. Het is daarom verstandig om deze website uit te pluizen en al het beeldmateriaal te bekijken (denk daarbij ook aan de foto s op facebook, instagram en onze tiktok filmpjes). Indien u het prettig vindt is het ook mogelijk om een afspraak te maken voor een rondleiding tijdens de openingstijden, buiten de vakanties om. Zo kan u ook ervaren of het u een goed gevoel geeft. Dan is het eigenlijk heel simpel of het doen of een andere oplossing bedenken.

Reserveren

Het is mogelijk om via de button “KOM JE EEN NACHTJE SLAPEN OF SPELEN” een reservering te plaatsen. Is het de eerste keer dat u wil reserveren, dan kiest u voor “nieuwe klant” voor herhaal logeerpartijen is het mogelijk om te kiezen voor “bestaande klant”. De eerste keer ervaart u mogelijk dat u veel in moet vullen, gelukkig is dit eenmalig want daarna heeft u een eigen account waar u standaard op in kan loggen. In dit account kan u reserveren. U ontvangt in eerste instantie een tijdelijke bevestiging van de reservering. Deze zal door ons bekeken worden en bij geen bijzonderheden goedgekeurd worden en dan is de reservering definitief.

Annulering service

Het gebeurd helaas dat een logeerpartij niet door kan gaan en dat is eigenlijk altijd met een onprettige vervelende reden. Om de hoge kosten die bij annulering ontstaan te voorkomen, is het mogelijk gebruik te maken van de annulering service. U betaald hiervoor een vast bedrag en daarvoor krijgt u de mogelijkheid de reservering volledig te annuleren of aan te passen zonder dat daar extra kosten aan te pas komen.

Kattenhotel

De Gerelshoeve biedt de mogelijkheid om kattengasten te ontvangen. Wij dragen de zorg 24 uur per dag en et gehele jaar door. Vanaf 1 Oktober hebben wij Zondag geen openingstijd meer. Daarnaast zijn er ook enkele feestdagen in het jaar dat wij de eigenaren van onze gasten niet de mogelijkheid bieden om hun kat(ten) te brengen of te halen.

Voor de meesten katten is het de eerste keer even wennen. Maar na een nachtje “de kat uit de boom” te hebben gekeken, vanuit een veilig ruim verblijf met een zacht kussen, wordt het verblijf echt een feestje. Want naast twee ruime binnen verblijven (de boskamer en de strandkamer), hebben we ook twee aangrenzende buitenverblijven. Waar je perfect, vanuit je eigen rustige plekje, de zwaluwen kan volgen of kan genieten van de koeien in de verte.

Boskamer

De boskamer is een kamer die volledig ingericht is in het thema “bos”.  Het verblijf is dusdanig ingericht dat het voor de actieve katten een waar speelparadijs is maar ook voor de rustige katten is er een ruime mogelijkheid om lekker te chillen. Het buitenverblijf is gedeeltelijk overdekt en het binnenverblijf kan bij koud weer verwarmd worden middels vloerverwarming en in de zomer indien wenselijk gekoeld worden door vloerkoeling.

Strandkamer

De strandkamer is ingericht met het strandthema. Het is een kamer waarbij het een prettige ervaring is voor katten die minder actief zijn en/of eventueel wat moeite hebben met klimmen en klauteren.  De ruime kamer is volledig overdekt en kan bij warm weer volledig gekoeld worden en in de winter verwarmd worden middels de vloer. Het buitenverblijf is middels een rolluik volledig af te sluiten mocht dit nodig zijn.

Entingen en parasieten

De entingen dienen genoteerd te zijn in het dierenpaspoort die tijdens het verblijf bij ons in bezit blijft. Onderstaande entingen zijn verplicht en dienen tevens tot datum van vertrek geldig te zijn:

KattenziekteIs een infectie van het maag-darmkanaal die veroorzaakt wordt door het Feline parvovirus. Klachten zijn buikpijn, braken, bloederige diarree en logischerwijs treedt vaak daardoor uitdroging op. Door de weerstand die minder wordt is kans op andere infecties aanwezig. De kans op overlijden is zeer groot! Het virus is namelijk ongevoelig voor verschillende desinfecteermiddelen.

Niesziekte (viraal): Wordt vaak veroorzaakt door meerdere ziekteverwekkers; een Feline herpes virus, een Feline calcivirus en soms door Chlamydia. Leeftijd maakt niet uit, echter bij kittens, geeft het ernstige symptomen. De symptomen zijn ontstoken ogen, neus en voorste luchtwegen. Je ziet traanogen, niezen en benauwdheidsklachten.

Niesziekte (bacterieel): De bacterie Bordetellabronchiseptica is ook een veroorzaker van de niesziekte maar met een antibiotica goed te behandelen. Dat maakt dat we deze enting niet verplicht hebben maar uiteraard bent u vrij daarvoor te kiezen.

De entingen dienen genoteerd te zijn in het dierenpaspoort die tijdens het verblijf bij ons in bezit blijft. Onderstaande entingen zijn verplicht en dienen tevens tot datum van vertrek geldig te zijn:

  • KattenziekteIs een infectie van het maag-darmkanaal die veroorzaakt wordt door het Feline parvovirus. Klachten zijn buikpijn, braken, bloederige diarree en logischerwijs treedt vaak daardoor uitdroging op. Door de weerstand die minder wordt is kans op andere infecties aanwezig. De kans op overlijden is zeer groot! Het virus is namelijk ongevoelig voor verschillende desinfecteermiddelen.
  • Niesziekte (viraal): Wordt vaak veroorzaakt door meerdere ziekteverwekkers; een Feline herpes virus, een Feline calcivirus en soms door Chlamydia. Leeftijd maakt niet uit, echter bij kittens, geeft het ernstige symptomen. De symptomen zijn ontstoken ogen, neus en voorste luchtwegen. Je ziet traanogen, niezen en benauwdheidsklachten.
  • Niesziekte (bacterieel): De bacterie Bordetellabronchiseptica is ook een veroorzaker van de niesziekte maar met een antibiotica goed te behandelen. Dat maakt dat we deze enting niet verplicht hebben maar uiteraard bent u vrij daarvoor te kiezen.

Parasieten: Volgens de richtlijnen dienen de huisdier(en) elk kwartaal behandeld te worden met een ontwormingsmiddel.

Voeding

In de ochtend wordt er natvoer aangeboden, Gourmet Gold. Daarbij geven we een variatie aan smaken en samenstelling. In de namiddag is het tijd voor het droogvoer, de brokjes. Deze brokjes zijn van het merk Magnusson, speciaal geïmporteerd uit Zweden. In onze ogen een eerlijk en goed product. Heeft u de wens dat u kat(ten) het voer van thuis eet in verband dieet of gezondheidsvoorwaarden? Geef het gerust mee en we bieden dan dit aan, aan u kat(ten) zoals u aangeeft wat nodig is.

Buiten deze twee vaste momenten hebben we meerdere snacktijden want de kat eet het liefst 4 tot 6 keer per dag. Ook daarbij geldt dat mocht u kat(ten) een dieet hebben dan letten we ook daarop dus geef gerust snacks mee die wel gegeven mogen worden

Medicatie en/of voedingssuplementen

Het is gebruikelijk dat er katten komen logeren die gebruik moeten maken van medicatie, voedingssupplementen, druppels of zalven. Dit is geen enkel probleem. Bij ontvangst zullen we vragen wat de frequentie en de dosis/hoeveelheid is en zo zullen wij het ook verstrekken tijdens het verblijf. Gelieve niet de medicatie of supplementen los mee te geven, wij willen weten wat de kat krijgt.

Extra zorg

Het kan gebeuren dat er door omstandigheden extra zorg nodig is voor u kat denk daarbij bijvoorbeeld door een acuut of chronisch gezondheidsprobleem. Dit kan zijn wondzorg of speciale leefomstandigheden. Voelt u vrij om contact op te nemen om te overleggen wat mogelijk is.

Logeerkoffer

Wat mag er allemaal mee in de logeerkoffer? Een echte verplichting, het dierenpaspoort meenemen met daarin de genoteerde geldige entingen (dit is een wettelijk voorschrift). Eigen voer als u kat een dieet volgt. Gebruikt u kat voedingssupplementen en/of medicatie ook dit graag meegeven (dit gelieve wel in de verpakking laten, zodat wij weten wat we geven). Ook snacks wat de kat thuis krijgt dit hoeft alleen bij dieet. Dan wil u kat uiteraard lekker liggen. Wij beschikken over voldoende kussens.

Kammen en/of nagels verzorgen

Hoe prettig is het als je terugkomt van een vakantie en je kat is gekamt en/of de nagels zijn geknipt! Het is mogelijk om kattengast(en) tijdens hun vakantie te borstelen en/of de nagels te verzorgen. Geef het gerust aan bij het maken van de boeking en/of bij het brengen van het gastdier(en) en wij dragen zorg dat voor het moment van vertrek de welness wordt geboden.