Kom je een nachtje slapen?

Kattenpension

Voor de meesten katten is het de eerste keer even wennen. Maar na een nachtje “de kat uit de boom” te hebben gekeken, vanuit een veilig ruim hok met een zacht kussen, wordt het verblijf echt een feestje. Want naast twee ruime binnen verblijven (de boskamer en de strandkamer), hebben we ook twee aangrenzende buitenverblijven. Waar je perfect, vanuit je eigen rustige plekje, de zwaluwen kan volgen of kan genieten van de koeien in de verte.

De boskamer is een kamer die volledig ingericht is in het thema “bos”. Het buitenverblijf is gedeeltelijk overdekt en het binnenverblijf kan bij koud weer verwarmd worden middels vloerverwarming en in de zomer indien wenselijk gekoeld worden door vloerkoeling.

De strandkamer is volledig overdekt waarbij het mogelijk is naast de koel- en verwarming mogelijkheden het buitenverblijf middels rolluik af te sluiten mocht dit nodig zijn.

Voer

Wij geven in de ochtend de katten natvoer en in de avond droogvoer. Daarbij controleren we of elke kat ook daadwerkelijk eet. Mocht uw kattekop eigen voer moeten eten, is dat geen enkel probleem. Wij geven dan het voer apart, zodat we zeker weten dat uw kat het juiste voer krijgt.

magnusson-03

Magnusson

Wij hebben als doel en ambitie om gezond, lekker hondenvoer met een nette prijs- en kwaliteitsverhouding op de markt te houden waarbij er een gezonde hond en een tevreden baas zijn! Daarom importeren wij hondenvoer uit Zweden waar het hondenvoer uit Zweedse verse producten vers wordt gebakken.

Entingen en parasieten

De entingen dienen genoteerd te zijn in het dierenpaspoort die tijdens het verblijf bij ons in bezit blijft. Onderstaande entingen zijn verplicht en dienen tevens tot datum van vertrek geldig te zijn:

Kattenziekte: Is een infectie van het maag-darmkanaal die veroorzaakt wordt door het Feline parvovirus. Klachten zijn buikpijn, braken, bloederige diarree en logischerwijs treedt vaak daardoor uitdroging op. Door de weerstand die minder wordt is kans op andere infecties aanwezig. De kans op overlijden is zeer groot! Het virus is namelijk ongevoelig voor verschillende desinfecteermiddelen.

Niesziekte (viraal): Wordt vaak veroorzaakt door meerdere ziekteverwekkers; een Feline herpes virus, een Feline calcivirus en soms door Chlamydia. Leeftijd maakt niet uit, echter bij kittens, geeft het ernstige symptomen. De symptomen zijn ontstoken ogen, neus en voorste luchtwegen. Je ziet traanogen, niezen en benauwdheidsklachten.

Niesziekte (bacterieel): De bacterie Bordetellabronchiseptica is ook een veroorzaker van de niesziekte maar met een antibiotica goed te behandelen. Dat maakt dat we deze enting niet verplicht hebben maar uiteraard bent u vrij daarvoor te kiezen.

De entingen dienen genoteerd te zijn in het dierenpaspoort die tijdens het verblijf bij ons in bezit blijft. Onderstaande entingen zijn verplicht en dienen tevens tot datum van vertrek geldig te zijn:

  • Kattenziekte: Is een infectie van het maag-darmkanaal die veroorzaakt wordt door het Feline parvovirus. Klachten zijn buikpijn, braken, bloederige diarree en logischerwijs treedt vaak daardoor uitdroging op. Door de weerstand die minder wordt is kans op andere infecties aanwezig. De kans op overlijden is zeer groot! Het virus is namelijk ongevoelig voor verschillende desinfecteermiddelen.
  • Niesziekte (viraal): Wordt vaak veroorzaakt door meerdere ziekteverwekkers; een Feline herpes virus, een Feline calcivirus en soms door Chlamydia. Leeftijd maakt niet uit, echter bij kittens, geeft het ernstige symptomen. De symptomen zijn ontstoken ogen, neus en voorste luchtwegen. Je ziet traanogen, niezen en benauwdheidsklachten.
  • Niesziekte (bacterieel): De bacterie Bordetellabronchiseptica is ook een veroorzaker van de niesziekte maar met een antibiotica goed te behandelen. Dat maakt dat we deze enting niet verplicht hebben maar uiteraard bent u vrij daarvoor te kiezen.

Parasieten: Volgens de richtlijnen dienen de huisdier(en) elk kwartaal behandeld te worden met een ontwormingsmiddel.

Medicijnen

Het is gebruikelijk dat er katten komen logeren die gebruik moeten maken van medicatie of voedingssupplementen. Dit is geen enkel probleem. Bij ontvangst zullen we vragen wat de frequentie en de dosis is en zo zullen wij het ook verstrekken tijdens het verblijf. Gelieve niet de medicatie los mee te geven, wij willen weten wat de kat krijgt.

Logeerkoffer

Wat mag er allemaal mee in de logeerkoffer? Eigen voer, mocht u dieetvoer of speciaal voer geven. Gebruikt u kat voedingssupplementen en/of medicatie ook dit graag meegeven (dit gelieve wel in de verpakking laten zodat wij weten wat we geven). Gelieve ook het paspoort mee te nemen. De reismand mag weer mee naar huis en indien wenselijk laten we hem in het verblijf staan, als uw kat het te spannend vindt om er gelijk uit te komen.