Kom je een nachtje slapen of kom je een dagje spelen?

Hoe gaat logeren in zijn werk?

Het is echt wel spannend om gebruik te maken van een hotel de eerste keer. Je weet niet hoe je hond(en) erop reageren en hoe hij of zij de logeerpartij ervaart. Dat is heel begrijpelijk. Het is daarom verstandig om deze website uit te pluizen en al het beeldmateriaal te bekijken (denk daarbij ook aan de foto s op facebook, instagram en onze tiktok filmpjes). Indien u het prettig vindt is het ook mogelijk om een afspraak te maken voor een rondleiding tijdens de openingstijden, buiten de vakanties om. Zo kan u ook ervaren of het u een goed gevoel geeft. Dan is het eigenlijk heel simpel of het doen of een andere oplossing bedenken. Ons advies is om het voor baasje, hondengast en ons een proefdag en/of nacht te boeken voordat jullie trouwe viervoeter(s) eventueel voor een vakantie komt. Zo krijgen wij inzicht hoe het voor alle drie de partijen is ervaren.

Reserveren

Het is mogelijk om via de button “KOM JE EEN NACHTJE SLAPEN OF SPELEN” een reservering te plaatsen. Is het de eerste keer dat u wil reserveren, dan kiest u voor “nieuwe klant” voor herhaal logeerpartijen is het mogelijk om te kiezen voor “bestaande klant”. De eerste keer ervaart u mogelijk dat u veel in moet vullen, gelukkig is dit eenmalig want daarna heeft u een eigen account waar u standaard op in kan loggen. In dit account kan u reserveren. U ontvangt in eerste instantie een tijdelijke bevestiging van de reservering. Deze zal door ons bekeken worden en bij geen bijzonderheden goedgekeurd worden en dan is de reservering definitief.

Annulering service

Het gebeurd helaas dat een logeerpartij niet door kan gaan en dat is eigenlijk altijd met een onprettige vervelende reden. Om de hoge kosten die bij annulering ontstaan te voorkomen, is het mogelijk gebruik te maken van de annulering service. U betaald hiervoor een vast bedrag en daarvoor krijgt u de mogelijkheid de reservering volledig te annuleren of aan te passen zonder dat daar extra kosten aan te pas komen.

Hondenhotel

De Gerelshoeve biedt de mogelijkheid om hondengasten te ontvangen. Wij dragen de zorg 24 uur per dag het gehele jaar door. Vanaf 1 Oktober 2024 hebben we op Zondag geen openingstijden meer. Daarbij zijn er ook  enkele feestdagen in het jaar dat wij de eigenaren van onze gasten hun niet de mogelijkheid bieden om hun viervoeter(s) te brengen of te halen.
De honden gasten die welkom zijn, zijn honden die goed met soortgenoten kunnen. De meesten rassen zijn welkom, echter enkele rassen niet, omdat onze ervaring dit ons heeft geleerd. Het gaat hierbij om staffords, amerikaanse bulls, herders, pitbulls, dobbermanns en akita`s. Weet u niet zeker of wij u ras aannemen neem gerust eerst contact met ons op. Wij nemen intacte teefjes aan en ongecastreerde reuen tot 1 jaar, na het eerste levensjaar voor verblijf in het hotel, dient de reu gecastreerd te zijn (chemische castratie valt daarbuiten). Daarnaast is het voor ons belangrijk dat de hondengasten het hotel ervaren als neutraal of prettig en belangrijk is dat we de gasten aan kunnen raken en verzorgen.

Binnen verblijven
Als accommodatie bieden wij, binnen, ruime groepsverblijven die verschillen van grote. Waarbij de honden de mogelijkheid hebben om te liggen op de speciale orthopedische ligbedden die voorzien zijn van een fleece kleed. De binnenruimte is volledig voorzien van vloer verwarming in de winter en in de zomer van vloer koeling. Daarnaast draait er continu een mechanische ventilatie en wanneer het wenselijk is, is het ook mogelijk om via de airco extra te verwarmen/koelen of om de luchtvochtigheid naar beneden te brengen. De ruimtes zijn zo ingedeeld dat de verschillende behoeften in secties onderverdeeld worden zodat er een passende energie wordt gecreëerd voor elke gast.

Buiten verblijven
Er zijn zeven ruime buiten speelweides met kunstgras waarbij de mogelijkheid is om deze gedeeltelijk te overdekken als er behoeften is aan schaduw. Daarnaast maken we gebruik van verantwoord speelmateriaal waarbij we geen risico willen op verwonding of risico`s van de gasten.

Voeding

U huisdier(en) krijgen hetzelfde voer als wat hij of zij thuis nuttigt. Wij doen dit om twee belangrijke redenen. Ten eerste wanneer u hond ander voer krijgt is dit een stressfactor en stressfactoren willen we voorkomen. Daarnaast, wanneer je een hond ander voer gaat geven, is de kans op een lichamelijke reactie als bijvoorbeeld diarree zeer waarschijnlijk. Dit gunnen we de honden niet, onszelf niet en uiteraard ook u niet. Ons verzoek is voldoende mee te geven, maar ook weer niet een hele grote voorraad. Mocht u viervoeter vers vlees eten, dan is dat uiteraard geen enkel probleem (we hebben hiervoor een diepvries en koelkast).

Bij het brengen van uw viervoeter vragen wij wat de gebruikelijke voedingsinname is. Dit zullen wij dan ook tijdens het verblijf geven. Mocht het voer moeten afgewogen worden, ook dat is geen enkel probleem. Mocht er, onverhoopt onvoldoende voer zijn, is ook dat geen probleem, dan geven wij het eigen voer Magnusson wat in onze ogen het best passend is bij uw huisdier. Goed om te weten is, dat we tijdens het voeren de honden apart eten geven, zodat we voorkomen dat uw hond te veel krijgt of voer krijgt van een andere vakantieganger.

Medicatie en/of voedingssupplementen

Het is gebruikelijk dat er honden komen logeren die gebruik moeten maken van medicatie, voedingssupplementen, druppels of zalven. Dit is geen enkel probleem. Bij ontvangst zullen we vragen wat de frequentie en de dosis/hoeveelheid is en zo zullen wij het ook verstrekken tijdens het verblijf. Gelieve niet de medicatie of supplementen los mee te geven, wij willen weten wat de hond krijgt.

Extra zorg

Het kan gebeuren dat er door omstandigheden extra zorg nodig is voor u hond denk daarbij bijvoorbeeld door een acuut of chronisch gezondheidsprobleem. Dit kan zijn wondzorg of speciale leefomstandigheden. Voelt u vrij om contact op te nemen om te overleggen wat mogelijk is.

Logeerkoffer

Wat mag er allemaal mee in de logeerkoffer? Eigen voer (de viervoeters krijgen hetzelfde wat ze thuis ook krijgen). Gebruikt u viervoeter voedingssupplementen en/of medicatie ook dit graag meegeven (dit gelieve wel in de verpakking laten, zodat wij weten wat we geven). Ook koekjes wat de viervoeter thuis krijgt dit hoeft alleen bij allergie problemen. Dan wil u viervoeter uiteraard lekker liggen. Wij beschikken over voldoende ligbedden en kleden. Dus eigen kleedjes, manden en kussens mogen thuis blijven. Dan als laatste een echte verplichting het dierenpaspoort meenemen met daarin de genoteerde geldige entingen (dit is een wettelijk voorschrift).

Wassen en/of trimmen en nagels verzorgen

Hoe prettig is het als je terugkomt van een vakantie en je trouwe viervoeter(s) is ook bij de hondenkapper geweest en/of de nagels zijn geknipt! Het is mogelijk om hondengast (en) tijdens hun vakantie te wassen, ontwollen, knippen en/of plukken. Daarnaast een manicure behandeling is ook prettig! Geef het gerust aan bij het maken van de boeking en/of bij het brengen van het gastdier(en) en wij dragen zorg dat voor het moment van vertrek de welness wordt geboden.

Vaccinaties en behandeling van parasieten

De entingen dienen genoteerd te zijn in het dierenpaspoort die tijdens het verblijf bij ons in bezit blijft. Het niet meenemen van paspoort en/of niet aanwezig zijn van de geldige entingen tot en met datum van vertrek heeft helaas de grote consequentie dat het gastdier weer meegenomen moet worden en niet bij ons kan verblijven.
Onderstaande entingen zijn verplicht. Mocht u na onderstaande informatie nog vragen hebben voel u vrij om contact met ons op te nemen:
Coctail: Deze enting wordt eenmaal in de 3 jaar gegeven. Het is een combi van verschillende ziektes (Hondenziekte, Hepatitis, Parvo). Allemaal ziektes die je echt niet wil bij je trouwe maatje. Het is mogelijk om een titerbepaling te laten doen bij de dierenarts om te kijken of de hond nog voldoende antistoffen in het lichaam heeft. Wij zijn erg voor titeren dus als de titerbepaling geldig is tot en met datum van vertrek is dat uiteraard helemaal in orde!
Kennelhoest: Deze enting wordt jaarlijks gegeven. Het is mogelijk om deze onderhuids of via de neus te geven. Wij adviseren u te overleggen met uw dierenarts wat de best passende wijze van enting is voor uw hond. Kennelhoest (wat is het toch een nare naam) is een besmettelijke Hondenhoest (BHH) en is een naam voor een veel voorkomende voorste luchtweginfectie bij honden. Het strottenhoofd en luchtpijp zijn vaak het hevigst ontstoken. Honden met BHH hebben vaak een harde hoest en kokhalzen regelmatig. Het wordt vaak omschreven als “Het lijkt alsof er iets in de keel zit”. Soms worden dieren met BHH heel erg ziek. Dit kan wanneer er bijvoorbeeld ook nog een longontsteking ontstaat. Dit zien we meer bij erg jonge honden en bij oudere honden.
Leptospirose/Ziekte van Weil: Deze enting wordt jaarlijks gegeven. Het is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. Deze bacterie komt in Nederland voor. Het veroorzaakt o.a. een ontsteking van de lever (geelzucht) en nieren. O.a. honden, ratten, runderen én mensen kunnen besmet raken. Geïnfecteerde dieren geven deze ziekte voornamelijk via de urine aan elkaar door maar ook mensen kunnen deze ziekte krijgen. Honden kunnen via het zwemmen in water, wat urine van ratten kan bevatten, besmet raken.
Parasieten: Volgens de richtlijnen dienen de huisdier(en) elk kwartaal behandeld te worden met een ontworming middel.