Kom je een nachtje slapen of kom je een dagje spelen?

Hondenpension

Voor uw viervoeter is het verblijf in ons dierenpension een echte vakantie. Want wat is er leuker om gezellig met je soortgenoten de hele dag te spelen en na het spelen lekker samen even bij te slapen. Minimaal 4 keer per dag hebben de honden de gelegenheid, om te lopen in de ruim opgezette buitenrennen. Om vervolgens uit te rusten, in de ruim opgezette verblijven, liggend op orthopedische verantwoorde ligbedden met naar wens een kleed. De verblijven kunnen in de koudere periodes verwarmd worden en in de warme periodes gekoeld worden middels luchtverwarming/koeling. We combineren honden passend. Dat wil zeggen; jonge honden bij jonge honden die veel willen spelen en oudere honden bij oudere honden (op je oude dag wil je geen spring in het veld om je heen). Bij meerdere honden van dezelfde eigenaar hanteren wij een korting (mits ze samen mogen in hetzelfde binnen verblijf).

Goed om te weten is dat we een aantal rassen niet (meer) aannemen te weten, herders, staffords en pitbulls. Daarnaast is het goed om te weten dat we groepsverblijven hebben dus agressie richting soortgenoten geeft de beperking dat komen logeren niet mogelijk is!

Voer

U huisdier(en) krijgen hetzelfde voer als wat hij of zij thuis nuttigen. Wij doen dit om twee belangrijke redenen. Ten eerste wanneer u hond ander voer krijgt is dit een stressfactor en stressfactoren willen we voorkomen. Daarnaast, wanneer je een hond ander voer gaat geven, is de kans op een lichamelijke reactie als bijvoorbeeld diarree zeer waarschijnlijk. Dit gunnen we de honden niet, onszelf niet en uiteraard ook u niet. Ons verzoek is voldoende mee te geven, maar ook weer niet een hele grote voorraad. Mocht u viervoeter vers vlees eten, dan is dat geen enkel probleem (we hebben hiervoor een diepvries). Bij het brengen van uw viervoeter vragen wij wat de gebruikelijke voedingsinname is. Dit zullen wij dan ook tijdens het verblijf geven. Mocht het voer moeten afgewogen worden, ook dat is geen enkel probleem. Mocht er, onverhoopt onvoldoende voer zijn, is ook dat geen probleem, dan geven wij het eigen voer Magnusson wat in onze ogen het best passend is bij uw huisdier. Goed om te weten is, dat we tijdens het voeren de honden apart eten geven, zodat we voorkomen dat uw hond te veel krijgt of voer krijgt van een andere vakantieganger.

magnusson-03

Magnusson

Wij hebben als doel en ambitie om gezond, lekker hondenvoer met een nette prijs- en kwaliteitsverhouding op de markt te houden waarbij er een gezonde hond en een tevreden baas zijn! Daarom importeren wij hondenvoer uit Zweden waar het hondenvoer uit Zweedse verse producten vers wordt gebakken.

Entingen en parasieten

De entingen dienen genoteerd te zijn in het dierenpaspoort die tijdens het verblijf bij ons in bezit blijft. Onderstaande entingen zijn verplicht en dienen tevens tot datum van vertrek geldig te zijn:

  • Coctail: Deze enting wordt eenmaal in de 3 jaar gegeven. Het is een combi van verschillende ziektes (Hondenziekte, Hepatitis, Parvo). Allemaal ziektes die je echt niet wil bij je trouwe maatje. Het is mogelijk om een titerbepaling te laten doen bij de dierenarts om te kijken of de hond nog voldoende antistoffen in het lichaam heeft. Wij zijn erg voor titeren dus als de titerbepaling geldig is tot en met datum van vertrek is dat uiteraard helemaal in orde!
  • Kennelhoest: Deze enting wordt jaarlijks gegeven. Het is mogelijk om deze onderhuids of via de neus te geven. Wij adviseren u te overleggen met uw dierenarts wat de best passende wijze van enting is voor uw hond. Kennelhoest (wat is het toch een nare naam) is een besmettelijke Hondenhoest (BHH) en is een naam voor een veel voorkomende voorste luchtweginfectie bij honden. Het strottenhoofd en luchtpijp zijn vaak het hevigst ontstoken. Honden met BHH hebben vaak een harde hoest en kokhalzen regelmatig. Het wordt vaak omschreven als “Het lijkt alsof er iets in de keel zit”. Soms worden dieren met BHH heel erg ziek. Dit kan wanneer er bijvoorbeeld ook nog een longontsteking ontstaat. Dit zien we meer bij erg jonge honden en bij oudere honden.
  • Leptospirose/Ziekte van Weil: Deze enting wordt jaarlijks gegeven. Het is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. Deze bacterie komt in Nederland voor. Het veroorzaakt o.a. een ontsteking van de lever (geelzucht) en nieren. O.a. honden, ratten, runderen én mensen kunnen besmet raken. Geïnfecteerde dieren geven deze ziekte voornamelijk via de urine aan elkaar door. Honden kunnen via het zwemmen in water, wat urine van ratten kan bevatten, besmet raken.

Parasieten: Volgens de richtlijnen dienen de huisdier(en) elk kwartaal behandeld te worden met een ontwormingsmiddel.

Medicijnen

Het is gebruikelijk dat er honden komen logeren die gebruik moeten maken van medicatie of voedingssupplementen. Dit is geen enkel probleem. Bij ontvangst zullen we vragen wat de frequentie en de dosis is en zo zullen wij het ook verstrekken tijdens het verblijf. Gelieve niet de medicatie los mee te geven, wij willen weten wat de hond krijgt.

mastiff-05
beagle-04

Problemen

We doen er alles aan om het verblijf zo prettig mogelijk te laten verlopen alleen we hebben niet alles in de hand. Mocht het nodig zijn dat wij contact moeten opnemen met de dierenarts, dan zullen wij dit ook zeer zeker doen. Uiteraard stellen we u hiervan op de hoogte. Afhankelijk van de ernst, zullen wij indien nodig, eerst handelen en u later inlichten.

Wassen en/of trimmen

Mocht u het prettig vinden, dat u viervoeter, voor halen wordt gewassen en/of getrimd. Geef dit dan gerust aan bij brengen.

Logeerkoffer

Wat mag er allemaal mee in de logeerkoffer? Eigen voer (de viervoeters krijgen hetzelfde wat ze thuis ook krijgen). Gebruikt u viervoeter voedingssupplementen en/of medicatie ook dit graag meegeven (dit gelieve wel in de verpakking laten, zodat wij weten wat we geven). Ook botjes, koekjes etc. wat de viervoeter thuis krijgt, geven wij hier ook dus, ook dat mag mee.
Dan wil u viervoeter uiteraard lekker liggen. Wij beschikken over voldoende ligbedden en kleden. Echter wilt u een eigen kussen of kleed meegeven, geen probleem (houdt er rekening mee dat het kleed kapot kan gaan en kussens, met als inhoud witte bolletjes, zien we liever niet). Dan als laatste graag het dierenpaspoort meenemen met daarin de genoteerde geldige entingen.